Privéwoningmarkt

Huur je op de privémarkt en heb je vragen omtrent je huurderverplichtingen, het huurcontract of zit je in een conflictsituatie met je huisbaas? Bij de huurdersbond, maar ook bij de dienst Huisvesting kan je hiervoor terecht.

 

Wil je als eigenaar je pand veilig verhuren, maar heb je geen zin om alles op te volgen? Via het sociaal verhuurkantoor ontvang je gegarandeerd je huur en worden bepaalde renovatiewerken in jouw plaats gedaan.

 

Of wil je goede afspraken maken met je huurder betreffende het huurcontract, de plaatsbeschrijving, e.d..., dan kan de gemeentelijke huisvestingsambtenaar je onpartijdig advies geven. Zo ben je zeker dat je als eigenaar al je verplichtingen nakomt (energieprestatie, registratie huurcontract,...).

 

Meer informatie

Huurdersbond

 

De huurdersbond verdedigt de belangen van de huurders. Zij geven juridisch huuradvies aan alle private en sociale huurders en wijst je op je rechten en plichten of helpt je met het opstellen van aangetekende brieven. Je vindt hierover meer informatie op www.huurdersbond.be.

 

Sociaal verhuurkantoor (SVK)

 

Sociale verhuurkantoren huren woningen op de private huurmarkt en verhuren die onder aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden. Zij geven begeleiding aan hun huurders bij hun rechten zowel als bij hun plichten. Hierbij werken zij samen met andere huisvestings- en welzijnsdiensten.

Sociaal Verhuurkantoor WEBRA
Gasthuisstraat 5 bus 1
1730 Asse
Tel.: 02 452 72 43

Contact

Dienst Ruimtelijke ordening

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 46