Welzijnsraad

Leden van de welzijnsraad 

 

Een kwaliteitsvol beleid impliceert inspraak van de bevolking, ook op vlak van gezondheid en welzijn. Daarom heeft de gemeente besloten om een welzijnsraad op te richten.

De welzijnsraad heeft het levenslicht gezien op 1 augustus 2013.

 

De welzijnsraad, kortweg WZR, is een gemeentelijke adviesraad waar alle betrokkenen in de gemeente rond gezondheid en welzijn kunnen samen zitten.

 

 

Samenstelling WZR

In de samenstelling WZR 2013-2018 kan je terugvinden wie er in de WZR zetelt.

Op de foto staat, van links naar rechts, Karina Rombauts, Heidi Putseys, Dieter Imbrechts, Dina Ponticello, Carine Pepermans, Christel Lauwers, Ria Rogiers, Patricia Segers, Paula Panneels - Van Rijn, Nancy Godin, Daisy Smets.

 

Doelstelling WZR

De doelstelling van de WZR is het bevorderen van de ontwikkeling van een lokaal gezondheids- en welzijnsbeleid in het belang van alle inwoners van de gemeente.

De WZR tracht deze doelstelling te bereiken door:

 

  • advies uit te brengen over alle kwesties op lokaal vlak die het welzijnsbelang aanbelangen en die het individuele belang overstijgen;
  • overleg en samenwerking tot stand te brengen tussen verenigingen, diensten, instellingen en inwoners die actief zijn in de welzijns- en gezondheidssector;
  • aanmoedigen van, stimuleren van, ondersteunen van en/of organiseren van activiteiten en initiatieven in verband met gezondheid en welzijn.

 

Contact WZR

Paula Panneels - Van Rijn (voorzitter)

Kerktorenstraat 3, 1831 Diegem

 

Patricia Segers (ondervoorzitter)

Oudstrijdersstraat 28, 1830 Machelen

 

Nancy Godin (secretaris)

De Warande 7, 1830 Machelen

 

Planning 2017

Wat staat er op de planning:

  • doorheen het jaar:

op vlak van gezondheid: meewerken rond sensibilisering op vlak van opsporing van borstkanker, dikkedarmkanker en baarmoederhalskanker, griepvaccinatie.

Hot item voor 2017: werken rond toegankelijkheid

  • week van de valpreventie
  • in september: meewerken aan de jaarlijkse plantjesverkoop voor Kom op tegen Kanker.
  • In oktober organiseert de welzijnsraad in samenwerking met de gemeente en tal van plaatselijke verenigingen de info-avond rond stress en burn-out met gastspreker professor Elke Van Hoof.

   

Documenten

Statuten WZR

Verslag installatie WZR 1-8-2013

Verslag WZR 10-10-2013

Verslag WZR 28-11-2014

Verslag WZR 06-02-2014

Verslag WZR 03-04-2014

Verslag WZR 05-06-2014