Binnenschoolse opvang

Wat?

Vanaf januari 2014 start de gemeente met vzw Breugelkind een samenwerking voor de organisatie van de binnenschoolse opvang. Met binnenschoolse opvang wordt bedoeld: de voorschoolse en de naschoolse kinderopvang. Dit gebeurt in de lokalen van de scholen zelf. Met deze samenwerking heeft de gemeente de ambitie om elke leerling kwalitatieve voor- en naschoolse opvang aan te bieden.

Voor wie?

Alle leerlingen van de deelnemende basisscholen in Machelen: Gemeentelijke Basisschool De Fonkel, de Parochiale Basisschool Diegem en de Vrije Basisschool de Windroos.

Waar?

In de school waar je kind is ingeschreven. Op deze manier blijven de kinderen in hun vertrouwde omgeving.

Kostprijs

Het tarief voor de voor- en naschoolse kinderopvang, dat nu verschillend was per school, dient hiervoor ook gelijkgesteld te worden. Ouders krijgen jaarlijks een fiscaal attest om deze uitgaven fiscaal in te brengen en in mindering te brengen van hun belastingen.

De tarieven zijn de volgende:

  -  voor schooldagen: 0,90 euro/kind per begonnen half uur

  -  voor woensdagnamiddagen: 0,90 euro/kind per begonnen half uur en voor gezinnen vanaf 2 kinderen 0,60 euro/kind per begonnen half uur

 

Voor schoolvrije dagen en brugdagen

  -  voor een hele dag (> 6 u ): 11,20 euro/kind, gezinnen vanaf twee kinderen 8,40 euro/kind

  -  voor een halve dag (< 6 u): 6,72 euro/kind, gezinnen vanaf twee kinderen 5,04 euro/kind

 

Tarieven van de binnenschoolse kinderopvang vanaf januari 2014 voor basisschool De Windroos, gemeentelijke basisschool De Fonkel en de Parochiale Basisschool.

 

Infobrochure schoolopvang 2014