Sport

De vrijetijdssite voorziet 2 nieuwe kunstgrasvelden, één van 100 x 64 meter en één van 90 x 45 meter. De bespelingscapaciteit van een kunstgrasterrein ligt veel hoger dan die van een natuurgrasterrein.


De voetbalvelden hebben een duidelijke en goed bereikbare plaats gekregen aan de zuidkant van het park.

 

De atletiekpiste wordt behouden en er komt een nieuw gebouw met voldoende kleedkamers en sanitair, vergaderruimte en een mooie cafetaria met dakterras dat zicht geeft op alle sportinfrastructuur.

 

De verouderde infrastructuur van het tennisgebouw wordt afgebroken en er wordt een volledig nieuw gebouw gezet. Ook het sanitair en de kleedkamers worden vernieuwd. De huidige overdekte terreinen blijven behouden, evenals de twee buitenterreinen. Daarnaast komen er nog twee buitenterreinen bij, aangelegd in de breedte. Dit gaat een mooier geheel geven.

Status

De aanleg van de 2 nieuwe kunstgrasvelden heeft wat vertraging opgelopen omwille van de weersomstandigheden. Het natte weer en de vrieskou lieten de aanleg van de drainage, de fundering en de grasmat niet toe. Daarom besloten we om de aanleg uit te stellen naar het voorjaar 2017. De temperatuur moet immers constant hoger dan 10° zijn om een perfecte aanleg te krijgen.


De voorbereidende werken werden wel al uitgevoerd. Van zodra het weer beter wordt start de aanleg. De velden zullen tegen de zomer van 2018 in gebruik kunnen genomen worden. Het grootste veld wordt gesubsidieerd door Sport Vlaanderen.


De aanleg van de nieuwe tennisterreinen zal afgerond zijn voor de zomer van 2017. De nieuwbouw zal klaar zijn tegen de zomer van 2018.

Contact

Dienst Vrije tijd

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 01
F 02 252 57 40