Mobiliteit

Heirbaan

Om de verkeersveiligheid van de sporters, recreanten en bezoekers van het vrijetijdscomplex te garanderen, wordt het stukje Heirbaan, tussen het nieuwe hoofdgebouw en het rond punt richting K. Albertlaan, verkeersvrij gemaakt.

Hierdoor krijgt de parkzone een grote uitbreiding. Rekening houdend met de toekomstige organisatie van speelpleinen en sportkampen op de site, is dit echt een pluspunt.

Parkeren

De bereikbaarheid voor auto’s blijft gegarandeerd dankzij de ruime parkings voorzien ten zuiden van het projectgebied (aansluitend op de K. Albertlaan en de Haachstesteenweg/E 19) en ten noorden (aansluitend op de Heirbaan).

 

Door maximale parkeergelegenheid langs deze beide kanten van de projectsite, blijven de omliggende woonwijken gespaard van verkeersoverlast en parkeerproblemen. Er zijn meer dan 300 parkeerplaatsen voorzien.

Fiets- en wandelpaden

De volledige site zal eveneens met de fiets en te voet kunnen bereikt worden met een nieuw aan te leggen verbindingspad voor fietsers en voetgangers. Dit pad zal vanuit het woonzorgcentrum en de Vredestraat, door het park, tot aan de nieuwe vrijetijdssite en evenementenplein lopen. Dit met de nodige verlichting om ook ’s avonds een veilige verbinding te garanderen.

 

De ganse site wordt voorzien van voldoende en grote fietsstallingen. De plek is zeer goed bereikbaar via veilige fietsroutes, zowel vanuit Diegem als vanuit het centrum van Machelen.

Status

Het verkeersvrij maken van het stuk Heirbaan werd goedgekeurd op de gemeenteraad in februari 2017 en wordt mee opgenomen in de omgevingsaanleg (april – zomer 2017).

 

In de komende weken/maanden zullen de parkings naast en rond sporthal Bosveld en het evenementenplein gerealiseerd worden. Nadien volgt het stukje Heirbaan van aan het huidige kunstgrasterrein tot aan het rond punt aan de K. Albertlaan. Zo wordt het Bosveldgebouw en de site bereikbaar voor het publiek bij opening van het gebouw op 1 september.

Contact

Dienst Vrije tijd

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 01
F 02 252 57 40