Nieuwbouw GISO

Projectbeschrijving

Het huidige schoolgebouw van het GISO is verouderd. Daarom kiest de gemeente er voor om een nieuw en aangepast gebouw voor het GISO te voorzien. Dit gebouw zal ingeplant worden bij de andere scholen in Diegem om zo een scholencampus te vormen.

 

De identiteit van het GISO wordt gekenmerkt door techniek en leren, en dat willen zij graag laten zien. Geen muren of tralies rond de school, een nieuwsgierige inkijk in hun activiteiten, een trotse presentatie van de realisaties van de leerlingen en het delen van het pedagogisch instrumentarium maken deel uit van het ontwerp.

 

Dit project betreft de bouw van werkplaatsen, klaslokalen, een open leercentrum, administratie, een multifunctionele ruimte, fietsenstallingen, … en verloopt in samenwerking met Scholen van Morgen.

Status

De gemeenteraad heeft in februari 2017 haar goedkeuring gegeven aan de overeenkomst met DBFM Scholen van Morgen.

 

De bijna 160 jongeren en 35 leerkrachten zullen begin 2019 hun intrek kunnen nemen in de gloednieuwe gebouwen. Het nieuwe GISO zal aangepast zijn aan de meest moderne noden voor een technische secundaire school.

 

De oude Seri-Litho site in de Neerhofstraat werd ondertussen volledig gesloopt. Op het bouwterrein werd een milieuhygiënisch bodemonderzoek uitgevoerd.

 

De voorbereidende werken zullen in de loop van de maand maart opgestart worden. De eigenlijke bouwwerken zullen in de loop van de maand mei starten.

 

De gemeente zal ondertussen de Neerhofstraat herleggen en volledig heraanleggen zodat voetgangers en fietsers makkelijk de verbinding kunnen maken tussen de Watermolenstraat en Zaventemsesteenweg.

Ontwerp

Plaza NV

Plaats

Omgeving van de Watermolenstraat in Diegem.

Partners

AG Real Estate – Copid
Scholen van Morgen. DBFM
Vlaamse Bouwmeester
Plaza NV

Opdrachtgever

Gemeente Machelen

 

 

 

Contact

GISO

C. Peetersstraat 39
1830 Machelen
T 02 251 53 50
F 02 253 26 33