Ik organiseer een evenement

Organiseer je  een evenement, activiteit of een fuif met openbaar karakter in Machelen dan moet je vooraf toelating vragen. Dit gebeurt telkens via het standaard aanvraagformulier dat je hier kan downloaden of  kan verkrijgen op de vrijetijdsdienst.

 

Bezorg het volledig ingevuld document minstens 2 maanden  en maximum 12 maanden voor het evenement via e-mail aan evenementen@machelen.be samen met de nodige andere bijlagen.

Deze minimumtermijn van 2 maanden is nodig omdat er bij verschillende diensten advies gevraagd moet worden voordat er toelating gegeven kan worden.

 

Hoe pak je de organisatie van een evenement aan?

 

Als organisator van een feest, een fuif of ander evenement word je overstelpt met regels en verplichtingen. Om je als organisator wegwijs te helpen in het labyrint van wetgevingen en regels en om je te herinneren aan een aantal praktische zaken waarmee je rekening moet houden, biedt het gemeentebestuur deze handige evenementengids aan.

 

Bovendien kan je onder bepaalde voorwaarden rekenen op de gemeentediensten voor financiële en/of materiële ondersteuning.

 

Het gemeentebestuur nodigt alle organisatoren van evenementen in Machelen en Diegem uit om deze gemeentelijke gids na te leven om van elk evenement een feest voor iedereen te maken.

 

In deze gids vind je meer informatie over: