Aard van het evenement

Openbaar evenement

Een evenement is openbaar wanneer de activiteit algemeen toegankelijk is. Dat wil zeggen open voor het grote publiek. Er kunnen uitnodigingen verstuurd worden maar dan niet op naam. Bij openbare evenementen wordt meestal inkomgeld gevraagd, maar dat is niet verplicht.

 

Een algemeen toegankelijk of openbaar evenement kan georganiseerd worden in een zaal (bijvoorbeeld een fuif of een concert), in een tent of in openlucht (bijvoorbeeld een markt, een manifestatie, een carwash).

 

Voor het organiseren van een openbaar evenement moet je minstens 2 maand vooraf dit aanvraagformulier bezorgen via evenementen@machelen.be of aan het loket van de vrijetijdsdienst.  Dit is onder andere het geval voor de organisatie van volksfeesten, feestweekends, muziekfestivals, filmopnamen, activiteiten van de verenigingen van handelaars, nieuwjaarsvuurwerk, ...

 

Het secretariaat verzamelt de nodige adviezen van de lokale politie en brandweer waarna een schriftelijk antwoord gestuurd wordt naar de organisator.

 

Privaat evenement

Men spreekt van een privaat evenement wanneer er een persoonlijke band bestaat tussen de organisator en de aanwezigen, zoals een familiefeest, trouwfeest, personeelsfeest, ...

 

Een privaat evenement kan plaatsvinden in een privézaal of gemeentelijke feestzaal. In de meeste gevallen zal men een persoonlijke uitnodiging ontvangen. De organisator dient in dit geval over een gastenlijst te beschikken.

 

Voor een privaat evenement dat plaatsvindt in een zaal hoef je geen aanvraag in te dienen bij het gemeentebestuur.

Contact

Dienst Vrije tijd

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 01
F 02 252 57 40