Activiteiten voor senioren

Door seniorenverenigingen

De seniorenverenigingen organiseren jaarlijks tal van activiteiten. Wil je weten welke activiteiten georganiseerd worden en wanneer deze plaats vinden, neem dan contact op met de vereniging.

De contactgegevens van de verenigingen kan je terug vinden in de verenigingengids. De kalender kan je raadplegen wanneer je op zoek bent naar een activiteit in je buurt.

 

Door gemeentelijke seniorenraad

Ook de seniorenraad zit niet stil. De raad organiseert jaarlijks een aantal vaste en occasionele activiteiten.

De dagtrip

 

De dagtrip is bedoeld voor de inwoners van de gemeente die 65 jaar of ouder zijn, en vindt plaats in juni. Iedere 65-plusser krijgt een persoonlijke uitnodiging waarin ook het programma van de reis opgenomen is. Je kan je inschrijven door het inschrijvingsstrookje aan de brief in te vullen en te bezorgen aan de sociale dienst van de gemeente.

De seniorenfeesten

 

Ieder jaar tracht de seniorenraad te zorgen voor een goede show en leuke artiesten om de 60-plussers van Machelen en Diegem een geweldige namiddag te bezorgen. 

Jacky Lafon, Danny Fabry en Marc Dex zijn reeds de revue gepasseerd.

 

Als 60-plusser krijg je een uitnodiging voor de seniorenfeesten. Inschrijven kan door het inschrijvingsstrookje in te vullen en te bezorgen aan de sociale dienst van de gemeente.

Occasionele activiteiten

 

Een aantal occasionele activiteiten die de seniorenraad in het verleden georganiseerd heeft of waaraan de raad meegewerkt heeft, zijn:

  • Mobi-plus: opfriscursus verkeer voor 55-plussers
  • Knelpuntenwandeling
  • Intergeneratiedag: jong en oud werden samen gebracht voor spel en ervaringsuitwisseling

Nieuwe occasionele activiteiten worden tijdig aangekondigd door de medewerkers van de sociale dienst of door de seniorenraad.

 

Kortingen bij deelname aan culturele activiteiten

Senioren boven 55 jaar genieten kortingen op bepaalde culturele activiteiten (film, toneel, musea). Op vertoon van je identiteitskaart krijg je tot 50% korting op alle activiteiten die met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap tot stand komen.