Mobiliteit

De gemeente Machelen is bijzonder goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Machelen ligt op de as Brussel-Mechelen-Antwerpen en is te bereiken via de belangrijke verkeersaders zoals de Ring rond Brussel, de E19 Brussel-Antwerpen, de Woluwelaan, de Haachtsesteenweg en de spoorlijnen Brussel-Antwerpen en Brussel-Zuid.

 

Ondanks dit uitgebreide infrastructuurnetwerk is een vlotte mobiliteit niet altijd vanzelfsprekend. De gemeente doet er alles aan om een goede mobiliteit te verzekeren. Daarom stelde de gemeente in 2001 een mobiliteitsplan op met de bedoeling gecoördineerd te werken aan de verhoging van de verkeersveiligheid, de verbetering van de verkeersleefbaarheid en de beheersing van de vervoersvraag.

 

Verder onder deze rubriek vind je een aantal nuttige tips om milieuvriendelijk te rijden. Ben je op zoek naar een taxi in de buurt, dan ben je ook hier aan het juiste adres. Het geoloket biedt informatie over mobiliteit en verkeer. Tenslotte krijg je een overzicht van de verschillende informatiekanalen inzake verkeersinformatie.

 

>>> naar het stratenplan van Machelen-Diegem

>>> naar het stratenplan van de bedrijvenzones

Contact

Dienst Ruimtelijke ordening

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 46

Secretariaat

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 33
F 02 252 57 40