Energiemeters

Wat?

energiemeterMeten is weten. Daarom stelt de gemeente Machelen gratis energiemeters ter beschikking aan inwoners om thuis metingen te verrichten.

 

Een energiemeter registreert de elektriciteitsverbruiken en steekt men tussen het stopcontact en het verbruikstoestel (bijvoorbeeld de koelkast). Via een toets op het toestel kan men de verschillende meetmogelijkheden overlopen.

 

Samen met de energiemeter ontvang je een brochure waarin de verschillende meetmogelijkheden beschreven staan. Ook het verbruik van energiezuinige toestellen staat erin aangegeven. Dit kan je vergelijken met je eigen meetgegevens om te zien of je over een energiezuinig toestel beschikt.

 

Een energiemeter geeft ook een indicatie voor verbruiken van toestellen waarvan men geen idee heeft hoeveel ze eigenlijk verbruiken, bijvoorbeeld een aquarium, pompen van vijvers, een zonnebank enz… Zo kan je gemakkelijk nagaan hoeveel je koelkast verbruikt, hoeveel het stand-by verbruik van je TV-toestel of videorecorder bedraagt, enz.

Hoe aanvragen?

Test het zelf! Wil je deze energiemeter uitlenen, kan je deze persoonlijk komen ophalen op het gemeentehuis te Machelen, dienst Leefmilieu. Vergeet dan zeker je identiteitskaart niet mee te nemen.

 

Het aanvraagformulier  kan je op voorhand invullen of wordt aan het loket samen ingevuld. De maximum uitleenperiode is 2 weken.

Contact

Dienst Leefmilieu

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 49
F 02 252 57 40

Wendy Degroef
T 02 254 12 49
Contactpersonen


Documenten en formulieren