"De Strijkwinkel"

Sedert enkele jaren is "De Strijkwinkel" actief in onze gemeente. "De Strijkwinkel" is een samenwerkingsinitiatief van PWO-Vilvoorde met het gemeentebestuur en het OCMW van Machelen, Grimbergen, Steenokkerzeel, het PWA en Televil.

 

"De Strijkwinkel" levert kwalitatief hoogstaand werk af met een hartverwarmend sociaal engagement. De werknemers maken er een erezaak van om binnen de kortste termijn het wasgoed gestreken terug te bezorgen aan hun klanten.

 

"De Strijkwinkel" is een sociale werkplaats, een plek waar mensen tewerkgesteld worden die lange tijd geen job vonden in een regulier bedrijf. Maar ook een plek waar aan sociale (her)integratie wordt gedaan. Elk van de werknemers wordt intensief begeleid in de ontwikkeling van hun technische en sociale vaardigheden. Ook taallessen krijgen een belangrijke plaats in de begeleiding. Op die manier vinden de werknemers niet alleen een baan en een inkomen, maar ook zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde.

 

Interesse? "De Strijkwinkel" aanvaardt je wasgoed alle werkdagen. Betalen kan cash maar ook met dienstencheques (fiscaal voordeliger). Ook retouches en kleine herstellingen kunnen via "De Strijkwinkel" uitgevoerd worden.

 

Je kan "De Strijkwinkel" in Machelen vinden op de parking van Makro (vroegere kinderkribbe Makro), tel. 02 751 00 74, e-mail: machelen@destrijkwinkel.be. Ze zijn open op maandag en donderdag van 8 tot 18 uur, op woensdag van 8 tot 13 uur, dinsdag en vrijdag van 7.30 tot 17 uur en zaterdag van 9 tot 14 uur.

In Diegem vind je De Strijkwinkel in de Kerktorenstraat 24 (oud-gemeentehuis Diegem), tel. 02 720 08 22. Elke weekdag open van 7.30 tot 10.30 uur en van 16 tot 18.30 uur.

 

Meer informatie via www.destrijkwinkel.be en info@destrijkwinkel.be. "De Strijkwinkel" heeft filialen in Machelen, Diegem, Grimbergen en Vilvoorde.