Kies voor het asiel

FOD Volksgezondheid voert campagne voor asielkatten

Denk je er aan om een kat als huisdier te houden? Ga dan zeker eens langs bij een asiel in jouw buurt. Een asielkat is niet alleen goed verzorgd en sociaal maar ook al gechipt en gesteriliseerd. De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu lanceert vanaf 5 juli, de campagne ‘Kies voor het asiel’ om de asielkat te promoten.


Het is niet moeilijk om aan een gratis kitten te geraken via een buur, kennis of familielid. In ons land worden elk jaar zoveel katjes geboren dat ze niet eens allemaal een nieuwe thuis vinden. Dus komen er veel katten in het asiel terecht, of op straat als zwerfkat. De asielen raken overvol: in 2012 zaten er opnieuw 28.000 katten op een baasje te wachten. Maar ook het zwerfkattenbestand dikt aan, en deze katten dragen bovendien veel besmettelijke ziektes over.

 

Je kan helpen om het aantal katten in de asielen en op straat in te perken. Als je een kat in huis wil nemen, kies dan voor een asielkat. Dankzij het meerjarenplan voor de sterilisatie van katten van de FOD Volksgezondheid wordt iedere asielkat in ons land gesteriliseerd en gechipt voor adoptie. Een asielkat wordt ook regelmatig ontvlooid, ontwormd en gevaccineerd: ze is dus in goede gezondheid op het moment dat je ze mee naar huis neemt.

 

Vaak betaal je voor de adoptie van een asielkat trouwens niet meer dan dat je als echte dierenvriend voor de sterilisatie en identificatie van je eigen ‘gratis’ kat zou uitgeven! Voor het geld moet je het dus niet laten. Om de voordelen van de asielkat bekend te maken bij het grote publiek, lanceert de FOD Volksgezondheid vandaag de campagne ‘Kies voor het asiel’. Op de website www.kiesvoorhetasiel.be kunnen kinderen een leuk spel met de asielkatten Basiel en Cecile spelen, en zo alles over de verzorging van katten te weten komen. Ook volwassenen vinden er nuttige informatie over asielkatten en een lijst met asielen in de buurt terug.

 

Meer informatie? Campagnewebsite www.kiesvoorhetasiel.be. Meerjarenplan voor de sterilisatie van katten www.kattenplan.be

Contact

Dienst Leefmilieu

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 49
F 02 252 57 40