Buurtinformatienetwerk (BIN)

In een buurtinformatienetwerk (BIN) werken politie en burgers binnen een bepaalde omgeving samen. Ze wisselen informatie uit over verdachte situaties. Zo creëert men een veiligere leefomgeving en een grotere sociale samenhang.

Waarom een BIN?

  • Het veiligheidsgevoel verhogen
  • Aantal inbraken terug dringen
  • Werkt drempelverlagend om verdachte zaken bij de politie te melden
  • Sociale cohesie in een buurt versterken

Hoe werkt een BIN?

Als lid van een BIN sta je in voor een alerte waakzaamheid ten opzichte van je woon- en leefomgeving. Bij verdachte situaties, personen, voertuigen of gedragingen verwittig je de politie op het nummer 101. De politie gaat na wat er aan de hand is en stuurt een waarschuwing naar alle BIN leden in je buurt.

 

Het enige wat dan van jou verwacht wordt, is dat je de lichten aansteekt en mee uitkijkt naar verdachte personen en toestanden. Als je meer informatie hebt verwittig je de 101. Zo kunnen patrouilles zeer gericht werken en wordt de pakkans groter.

 

Meer informatie: preventie@pzvima.be of 02 255 72 43. Klik hier om de folder te downloaden.

BIN’s in je gemeente

BIN Machelen

In Machelen is sinds 26 september 2016 een BIN actief. Alle straten van de gemeente vallen binnen dit BIN-gebied. Voor het BIN Machelen is Arnaud Croes aangesteld als coördinator. Je kan hem bereiken via machelen@binmail.be.

BIN Diegem

In Diegem werd op 26 september 2016 een BIN opgericht in de Drie Lindenwijk boven de spoorweg. Omdat er nadien ook interesse bleek bij bewoners van andere straten in Diegem, werd het BIN gebied uitgebreid.

Sinds maart 2017 behoren alle straten van Diegem tot het BIN-Diegem. Kris Geens werd aangesteld als coördinator. Je kan hem bereiken via diegem@binmail.be


Inschrijven voor een BIN ?

Woon je in Machelen of Diegem en wens je lid te worden van het BIN?  Stuur dan een email naar preventie@pzvima.be  en vermeld zeker de volgende gegevens: naam, voornaam, straat, huisnummer, gsm-nummer en email.

De coördinator van het BIN zal dan contact opnemen om jouw lidmaatschap te registreren. Je kan je ook online registreren via www.binmail.be.

Contact

Preventiecel politie Vima

Zennelaan 76
1800 Vilvoorde
T 02 255 72 43
F 02 255 72 35