Afsluiting Haachtsesteenweg paasvakantie 2014

Haachtsesteenweg volledig afgesloten ter hoogte van Woluwelaan tijdens eerste week Paasvakantie (7 april t.e.m. 13 april). In februari en maart werd de Haachtsesteenweg al eens twee weken afgesloten voor verkeer richting Steenokkerzeel om de nieuwe riolering dwars onder de Haachtsesteenweg aan te leggen. Begin april wordt de Haachtsesteenweg opnieuw afgesloten, deze keer om de nodige asfalteringswerken op het kruispunt van de Woluwelaan uit te voeren.

 

Om de werken en de hinder te beperken in de tijd, is besloten om de Haachtsesteenweg volledig af te sluiten ter hoogte van het kruispunt met de Woluwelaan.

 

Voor verkeer van of naar Steenokkerzeel is dit het geval van 7 tot en met 11 april. Op 12 en 13 april is de Haachtsesteenweg afgesloten voor verkeer van of naar Brussel. Het verkeer op de Woluwelaan zelf zal ook hinder ondervinden. Al het verkeer wordt er op één rijstrook per rijrichting gebracht.

 

De timing en de uitvoeringstermijnen houden rekening met ‘weerverletdagen’ (dagen waarop niet gewerkt kan worden door slechte weersomstandigheden). Als het echter gedurende uitzonderlijk lange periodes slecht weer wordt, kan de timing opschuiven.

Als er belangrijke verschuivingen zijn, lichten we u daarover in op www.wegenenverkeer.be.

Wel verkeer mogelijk vanuit Zaventem naar Steenokkerzeel

Enkel verkeer op de Woluwelaan, komende vanuit Zaventem, zal de Haachtsesteenweg kunnen oprijden via de bypass ter hoogte van handelszaak Somers. Voor de andere rijrichtingen geldt een omleiding. Wie vanaf de Woluwelaan richting Steenokkerzeel wil rijden, moet een omweg volgen via de Woluwelaan tot aan rotonde “De Vuist” in Vilvoorde. Vervolgens slaat men rechtsaf op de Luchthavenlaan (N211) tot aan het kruispunt met de Haachtsesteenweg ter hoogte van Brucargo. Daar kan men de Haachtsesteenweg terug oprijden richting Steenokkerzeel (links) of richting Diegem (rechts).

 

Bovenlokaal verkeer vanop de ring om Brussel (R0) kan de Woluwelaan en de Haachtsesteenweg beter vermijden en rijdt via de ring om Brussel en de E19 tot aan het op- en afrittencomplex 13 (Vilvoorde-Luchthavenlaan). Zo komt men opnieuw uit aan het kruispunt met de Luchthavenlaan en de Haachtsesteenweg.

 

Dezelfde omleiding kan ook gevolgd worden voor verkeer vanuit Steenokkerzeel. Zij bereiken de Woluwelaan via de Luchthavenlaan draaien linksaf aan rotonde De Vuist.. Wanneer men vanuit Steenokkerzeel naar Diegem wil, kan dit best via de Luchthavenlaan. Verkeer op langere afstand neemt best de E19 en de ring om Brussel (R0).

Verkeer vanuit Brussel via A201

Tijdens het weekend van 12 en 13 april wordt de Haachtsesteenweg afgesloten voor verkeer van of naar Brussel. Net als tijdens de werken in februari en maart wordt het verkeer vanuit Brussel omgeleid via de Jules Bordetlaan en de A201. Verkeer richting Brussel kan ook de omleiding via de A201 volgen in de omgekeerde richting. Op dat moment is de Haachtsesteenweg wel terug open voor verkeer van of naar Steenokkerzeel.

Openbaar vervoer

Raadpleeg hier het omleidingsplan voor het openbaar vervoer tijdens het weekend van 12 april.

 

Meer info op: www.wegenenverkeer.be, via mail naar wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be of op 016 665 750.

Contact

Agentschap Wegen en Verkeer

Diestsepoort 6/81
3000 Leuven
T 016 66 57 50
F 016 66 57 55

www.wegenenverkeer.be