Haachtsesteenweg - eerste helft Diegem is klaar

De werken op de Haachtsesteenweg (N21) in Diegem verlopen vlot. Sinds maandag 28 april is een helft van de weg al volledig geasfalteerd. De rijweg richting Brussel is klaar en werd al in gebruik genomen door het verkeer. Dat rijdt nog steeds in beide richtingen op een versmalde rijstrook zodat ook de andere weghelft afgewerkt kan worden.

 

Tegen het bouwverlof in juni zouden op deze weghelft ook de riolerings- en asfalteringswerken klaar zijn. Na het bouwverlof volgt nog de aanleg van de middenbermen en de afwerking van de steenweg. Grote hinder wordt niet meer verwacht.

Vanaf 12 mei starten ook de werken voor nieuwe fietspaden op de Haachtsesteenweg tussen de brug over de Brusselse ring (R0) en de Van Asschestraat in Steenokkerzeel.

Asfaltering afgerond op weghelft rijrichting Brussel

Vorig jaar werd gestart met de werken op de Haachtsesteenweg (N21) in Diegem. Op dit moment is een eerste weghelft klaar. Zowel de riolerings- als de wegeniswerken zijn daar afgerond en het verkeer kan sinds maandag 28 april over de vernieuwde rijweg rijden.

 

Tot het einde van de werken blijft het verkeer wel nog rijden over een versmalde rijstrook per rijrichting.

Grootste werken klaar tegen bouwverlof

Op de weghelft voor verkeer richting Steenokkerzeel worden momenteel rioleringswerken uitgevoerd. Daarna volgen de asfalteringswerken. Tegen het bouwverlof van deze zomer zouden die ook achter de rug zijn. Daarmee is het grootste deel van de werken klaar. In augustus worden dan enkel nog de middenbermen aangelegd en volgt de afwerking zoals beplanting en straatmeubilair. Deze werken zullen weinig hinder met zich meebrengen.

Omleidingen voor fietsers aan kruispunt Haachtsesteenweg en Woluwelaan

Omwille van de werken op de Haachtsesteenweg aan het kruispunt met de Woluwelaan is er een omleiding ingesteld voor fietsers. Richting Brussel moeten de fietsers oversteken ter hoogte van de Broekstraat. Fietsers op de Woluwelaan richting Vilvoorde moeten ook via de Broekstraat rijden.

 

In de richting van Steenokkerzeel geldt ook een omleiding. Fietsers moeten er oversteken via een doorsteek op de Woluwelaan en rijden via de Watermolenstraat, de Zaventemsesteenweg en de parking van het kerkhof naar Steenokkerzeel.

Nieuwe fietspaden tussen brug Brusselse ring en Van Asschestraat in Steenokkerzeel

Volgende week, vanaf 12 mei, starten de werken verderop langs de Haachtsesteenweg waarbij nieuwe fietspaden aangelegd worden tussen de brug over de Brusselse ring (R0) en de Van Asschestraat in Steenokkerzeel.

 

In een eerder persbericht kondigde AWV de start van deze werken al aan, maar door omstandigheden zijn deze nog niet kunnen starten. De hinder van deze werken zal zeer lokaal en beperkt zijn aangezien enkel de busbaan tijdelijk ingenomen wordt. De aanleg van deze nieuwe fietspaden duurt drie maanden.

 

Meer info op www.wegenenverkeer.be

Contact

Agentschap Wegen en Verkeer

Diestsepoort 6/81
3000 Leuven
T 016 66 57 50
F 016 66 57 55

www.wegenenverkeer.be