Aanleg viaduct Luchthavenlaan (aug. 2010 - sept. 2011)

In kader van het project 'de Noordelijke Ontsluiting van de Luchthaven' wordt een nieuwe viaduct gebouwd boven de Luchthavenlaan.

 

Startdatum: 14 augustus 2010

Geplande einddatum: september 2011
Opdrachtgever: Agentschap Wegen en Verkeer
Verkeersimpact tijdens de werken: De Machelsesteenweg en de Leuvensesteenweg zullen afgesloten zijn van de Luchthavenlaan. Dat verkeer zal omgeleid worden via de Machelsesteenweg, de Hoogveldweg, de Stationslaan en de Haachtsesteenweg. Het fietsverkeer wordt omgeleid, deels via Brucargo en deels via de nieuwe fietsroute van de Noordelijke Ontsluiting.

Verkeersimpact na de werken: Na de aanleg van het viaduct zal het verkeer dat uit de Machelsesteenweg en de Leuvensesteenweg komt enkel rechts kunnen afslaan in de richting van de opritten van de E19. De bestaande brug over de E19 zal verbonden zijn met de nieuwe viaduct. In de toekomst zullen weggebruikers die uit Vilvoorde komen ofwel het viaduct kunnen nemen om naar Brucargo te rijden, ofwel zullen ze naast de viaduct rijden om de Haachtsesteenweg of een van de opritten van de E19 te nemen. Het verkeer dat van de ring om Brussel komt en de afrit 'Vilvoorde cargo' (nr. 12) van de E19 neemt, zal daar moeten kiezen tussen 'Brucargo' en 'Diegem/Vilvoorde'. Het verkeer met als bestemming Brucargo zal dan op het viaduct aantakken, terwijl het verkeer met als bestemming Diegem en Vilvoorde naar het kruispunt van de Luchthavenlaan en de Haachtsesteenweg geleid zal worden. Ook de nieuwe oprit in de richting van Antwerpen zal twee 'verdiepingen' hebben: een die aantakt op het viaduct en een voor het verkeer dat vanuit Haacht of Diegem komt. Door de aanleg van het nieuwe viaduct zal het zware vrachtverkeer dat naar Brucargo rijdt (of van Brucargo komt) niet meer tussen het personenverkeer op de Luchthavenlaan hoeven te rijden.

Contact voor meer informatie: 02 257 23 11 of wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Lees meer