Onderhoud viaduct Vilvoorde (juni - september 2011)

Startdatum: 20 juni 2011

Voorziene einddatum: 7 september 2011

Opdrachtgever: Agentschap Wegen en Verkeer

 

Op 20 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met ingrijpende werken aan het viaduct van Vilvoorde. Verschillende onderdelen worden vervangen of verbeterd, met als resultaat een beter en veiliger viaduct voor iedereen. Het einde van de werken is voorzien rond 7 september.

Noodzakelijk

Nieuwe vangrails en uitzettingsvoegen, een betere afwatering op de middenberm, een meetsysteem dat kleine vervormingen van het viaduct registreert ... het is maar een greep uit de vele noodzakelijke werken. Zo wordt ervoor gezorgd dat het viaduct, dat al sinds 1978 dienst doet is, weer in topconditie is. AWV maakt van de gelegenheid gebruik om ook het wegdek te vernieuwen. Op de binnenring krijgen de pechstrook en de rechterrijstrook een nieuwe toplaag, de buitenring krijgt een geheel nieuwe waterdichting en wegopbouw.

Omleidingen

Raadpleeg hiervoor de kaartenbundel van AWV.

Openbaar vervoer boven

Ook al worden de nodige maatregelen genomen om de hinder te beperken, werken van deze omvang hebben altijd invloed op het verkeer. Vooral op de E19 vanuit Antwerpen naar Brussel, maar ook op de E40 en E411, en uiteraard op de ring van Brussel zelf, worden vertragingen verwacht.

 

De verbinding van de E19 en de binnenring is elke dag afgesloten van 14 tot 21 uur. Het plaatselijke verkeer dat de E19 neemt in Vilvoorde richting Groot-Bijgaarden, moet de binnenring (richting Waterloo) nemen, en een omkeerbeweging maken via de Woluwelaan. Let wel: deze omleiding is enkel bestemd voor plaatselijk verkeer omdat ze niet al het verkeer vanuit Antwerpen kan opvangen. Wie met de wagen komt, neemt best de A12, of beter nog: het openbaar vervoer.

Minder hinder en communicatie

Om de hinder te beperken wordt er ingezet op efficiënt verkeersmanagement. Er zal de komende maanden nationaal en internationaal gecommuniceerd worden over alternatieve routes voor het verkeer. Geavanceerde signalisatie moet de omrijbewegingen onderweg zo vlot mogelijk laten verlopen.

Om iedereen op de hoogte te brengen van de werken, zet AWV een uitgebreide informatiecampagne op. Brieven, een mediacampagne en vernieuwde websites informeren het grote publiek.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project, kijk dan zeker op www.wegenenverkeer.be. De meest betrouwbare, actuele verkeersinformatie vind je op www.verkeerscentrum.be. Voor een compleet overzicht van alle geplande wegwerkzaamheden in Vlaanderen, surf naar www.wegenwerken.be.

 

Je kan ook telefonisch contact opnemen met AWV op 016 66 57 50 of via mail naar wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be.

Contact

Technische dienst

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 45
F 02 252 57 40