Nieuwe werken viaduct Luchthavenlaan

De werkzaamheden aan het op- en afrittencomplex van de E19 en aan het kruispunt van de Luchthavenlaan en de Haachtsesteenweg naderen hun laatste fases. Dit zal echter gepaard gaan met verhoogde hinder vanaf begin november tot eind februari.

 

Nieuw viaduct deels in gebruik

Een nieuwe brug over het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Luchthavenlaan werd ondertussen geplaatst. Vanaf 2 november wordt dit nieuwe viaduct opengesteld in een enkele rijrichting voor verkeer komende vanuit Brucargo. Het verkeer dat vervolgens de oprit van de E19 richting Antwerpen neemt, kan dit voortaan ook rechtstreeks vanaf het nieuwe viaduct. Het verkeer dat naar Brucargo toe wil rijden,

zal pas eind november gebruik kunnen maken van deze nieuwe brug.

 

Verhoogde hinder door afgesloten rijrichtingen en rijstrookbeperkingen

Vanaf 2 november wordt stap voor stap overgeschakeld op de nieuwe weginfrastructuur die aangelegd is. Hierdoor zullen sommige rijrichtingen voor het verkeer niet mogelijk zijn of zeer moeizaam verlopen door een beperking van het aantal rijstroken. Vooral tijdens de spitsuren wordt er meer hinder verwacht. Eind november zal er een fase ingaan met nog zwaardere hinder gedurende een periode van 10 dagen, waardoor je de site beter mijdt indien mogelijk.

 

Van 2 november tot ± 25 november zal het niet mogelijk zijn om vanuit Brucargo naar Diegem of richting Vilvoorde/E19 te rijden via het gelijkgrondse kruispunt van de Luchthavenlaan met de Haachtsesteenweg. Voor verkeer naar Diegem is een omleiding voorzien op de Brucargo-site via de Watertorenlaan. Verkeer naar Vilvoorde of de E19 moet over het nieuwe viaduct.

 

Op de site van Brucargo wordt het stuk van de Luchthavenlaan tussen het tankstation Shell en de rotonde ter hoogte van de Delhaize winkel afgesloten in die rijrichting. Indien je Brucargo binnenrijdt via de Luchthavenlaan dan dien je rechts af te slaan ter hoogte van het tankstation om daarna uw weg te kunnen vervolgen naar uw bestemming op de site.

 

Nieuwe website met informatie op maat

Omdat er vanaf begin november tot het einde van de werken in februari verhoogde hinder verwacht wordt, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een website ontwikkeld waarop je gedetailleerde informatie kan terugvinden.

 

Op www.start-projecten.be kan je naast de informatie over de werken, ook routekaartjes raadplegen. Zo weet je voor iedere fase precies welke rijrichtingen mogelijk zijn en hoe je op je bestemming kan geraken. Neem zeker geregeld een kijkje op deze website. AWV zal je in de komende maanden blijven informeren wanneer de werken een nieuwe fase ingaan en de verkeerssituatie wijzigt.

 

>>> omleiding vanuit Vilvoorde/E19

>>> omleiding vanuit Diegem

 

Voor meer informatie contacteer het Agentschap Wegen en Verkeer op 02 257 23 11 of via wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be.

Contact

Technische dienst

Woluwestraat 1
1830 Machelen
T 02 254 12 45
F 02 252 57 40