Naar het overzicht

Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart

13 februari 2017

In 2017 staat de Jeugdboekenmaand in het teken van het thema 'M/V/X' . Typische jongens en meisjes, bestaan die eigenlijk wel? En wat als je je geen van beiden voelt? En zijn er dan ook ‘echte’ jongens- en meisjesboeken?We organiseren deze maand heel wat schoolactiviteiten, maar schenken dit jaar ook extra aandacht aan al onze jonge bezoekers. Jongeren van 3 tot 15 jaar die in maart naar de bibliotheek komen, kunnen actief meedoen via het online bibspel, het doeboekje of de affiches die we in de bib ophangen.

Online bibspel

In het online opdrachtenspel kunnen kinderen aan de slag met de boeken en het thema van de Jeugdboekenmaand.
Hoe? Ga naar de website www.jeugdboekenmaand.be en klik op ‘Speel het bibspel’. Maak een avatar, los de opdrachten op en maak kans op een leuke prijs.

Doeboekje

Dit boekje bevat kleine en grote opdrachten die je in de bib kan uitvoeren. Vraag aan de balie het doeboekje en ga op verkenning in de bib.

Affichespel

Tot slot voorzien we een affichespel. Ook hierop staan een aantal leuke vragen waar je in de bib het juiste antwoord op kan vinden.


Maak in maart dus zeker tijd om naar de bib te komen. Tijdens de jeugdboekenmaand kan je lettercollages maken, boekrappen, stapeldichten, aankleedpoppen knutselen en nog heel veel meer.
Vergeet ondertussen ook niet om te gaan kijken naar de bijhorende selectie boeken en dvd’s over het thema. Verdiep je in de verhalen over avontuurlijke meisjes en ridders die niet willen vechten. Bezwijk voor de charmes van nieuwe helden op sokken. Verplaats je naar de leefwereld van Billy Elliot, Otje, Hermelien Griffel, Pippa Leeuwenhart, …


En ontdek dan geweldige personages die je ver voorbij de rolpatronen en het ‘hokjesdenken’ brengen en misschien wel gerust stellen, of doen nadenken over wie je bent en wie je zou kunnen zijn.

 

Meer info? Bibliotheek | 02 252 14 34 | bibliotheek@machelen.be