Naar het overzicht

Nieuwe kinderkribbe - Start afbraak oude postkantoor

31 augustus 2017

Op de site van het oude postkantoor (waar voorheen De Strijkwinkel was gehuisvest), worden een nieuw kinderdagverblijf en 6 woningen gebouwd. De sloop van de oude site is gestart. Waardevolle materialen van het oude postkantoor worden later hergebruikt in het project in de vorm van een kunstwerk.

 

De noodzakelijke bomen en struiken zijn verwijderd. Van het gerooide materiaal wordt zitmeubilair gemaakt, die in een latere fase opnieuw in het project zullen opduiken.

 

De bomen en het groen die op deze site verdwijnen, worden elders gecompenseerd in de herinrichting van Machelen centrum. Daar waar er collectieve tuinen opgenomen worden met veel inlands groen. In het project wordt ook rekening gehouden met een collectieve groene zone aan de kant van de Woluwestraat.

 

De stedenbouwkundige vergunning voor het kinderdagverblijf en 6 woningen wordt verwacht in oktober. Hierna zullen de bouwwerken aan het kinderdagverblijf starten.

 

Op 22 oktober organiseert Matexi een kijkdag. Daar kan je meer info over het project en de verkoop van de woningen krijgen. De kijkdag zal plaatsvinden van 14 tot 17 uur in de oude feestzaal in de G. Ferréstraat.

 

Meer info over de herinrichting van Machelen centrum vind je via deze link.