Naar het overzicht

Aanleg aardgasleiding Fluxys

20 oktober 2017

UPDATE : OPSCHORTING VAN DE WERKEN

De werken voor de bouw van de aardgasvervoersinstallaties tussen Kraainem en Haren zijn stopgezet.

 

Er werd een schorsingsprocedure in uiterst dringende noodzakelijkheid aangespannen tegen de stedenbouwkundige vergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die Raad heeft de vergunning geschorst in afwachting van een uitspraak ten gronde. Fluxys moet zijn werken dan ook opschorten en bekijkt intussen welke stappen kunnen worden genomen.


U kan de evolutie van het project volgen op de website van Fluxys!

 


 

OUDER BERICHT :

 

De Vlaamse Regering heeft Fluxys toegestaan een ondergrondse aardgasleiding Kraainem-Haren aan te leggen.
Deze leiding zal ook door onze gemeente lopen. De werken starten deze maand nog.

 

trace fluxys kraainem-haren

 

Volgende hinder mag verwacht worden :

 

o van 23 oktober 2017 tot 1 juni 2018: moeilijke doorgang voor fietsers op fietsweg Weg naar Sint-Stevens-Woluwe op het  kruispunt met de Groenstraat en op het kruispunt met de Haachtsesteenweg

o van 15 november 2017 tot 22 december 2017 en van 15 januari 2018 tot 15 maart 2018 :

    • De fietsweg Weg naar Sint-Stevens-Woluwe, tussen Groenstraat en Haachtsesteenweg, is niet berijdbaar voor fietsers. Er wordt aangeraden de fietsweg Nijserenweg te gebruiken.
    • De fietsweg Weg naar Sint-Stevens-Woluwe, tussen Bessensveldstraat en Dr.A.Schweitzerstraat is moeilijk berijdbaar. De aannemer zal de fietsers op het voetpad laten doorrijden.
    • De Groenstraat en de Dr.A. Schweitzerstraat worden voor het gemotoriseerde verkeer afgesloten op de kruising met de fietsweg Weg naar Sint-Stevens-Woluwe. Voor voetgangers en fietsers voorziet de aannemer een overbrugging, zodat voor hen doorgang van en naar de Arthur Maesstraat mogelijk blijft.

De schoolbus zal gedurende die periode schoolbushalte 11 (Groenstraat) en 12 (Dr.A.Schweitzerstraat) niet kunnen bedienen.

 

Politie, brandweer en Incovo zijn ook op de hoogte van deze werken.