Naar het overzicht

Werken rond punt Mommaertslaan

10 januari 2013

Op 18 februari start de gemeente met de herinrichting van het rond punt J.E. Mommaertslaan/J.F. Kennedylaan/Holidaystraat. De geplande einddatum van de werken is voorzien in december 2013.

Beschrijving van de werken

 

Het rond punt wordt volledig opnieuw ingericht. Hierbij zal het wegdek volledig vernieuwd worden. Er worden nieuwe voetpaden en fietspaden voorzien afgescheiden van de rijweg door een groenstrook. De verhoogde cirkelvormige middenberm van het rond punt wordt voorzien van groenaanplantingen en gras. De openbare verlichting ter hoogte van het rond punt wordt vernieuwd. In de J.F. Kennedylaan, de Mommaertslaan en de Holidaystraat worden tussen de rijrichtingen verhoogde bermen voorzien net voor de het rond punt. Ter voorbereiding van deze wegeniswerken worden tevens alle nutsleidingen verplaatst zodat zij onder het voetpad/fietspad komen te liggen.

 

Verkeersimpact

 

Deze werken zullen een verkeersimpact hebben voor de bedrijven van Diegem Hoek, Diegem Vuurberg, Diegem Kouterveld, Diegem Bessenveld, Diegem Hermes en Diegem De Kleet.

 

Uitleg bij de definitieve uitwijkroutes en de signalisatieplannen:

 

Het rond punt wordt afgesloten aan de Kennedylaan en aan de Mommaertslaan. Het rond punt kan overgestoken worden vanuit de Holidaystraat naar de Mommaertslaan. Mommaertslaan is in 2 richtingen te berijden tot aan het rond punt – doorgang naar Pegasuspark is mogelijk.

Kennedylaan is in 2 richtingen te berijden tot aan het rond punt – doorgang naar Pegasuspark is mogelijk. De Kennedylaan is bereikbaar vanaf de A201. De A201 is bereikbaar vanaf de Kennedylaan.

Alle bedrijven en hotels aan de Holidaystraat zijn te bereiken via de Leopold III-laan.

Het verkeer uit de Bosstraat zal niet meer kunnen wegrijden. Zij zullen via de interne wegenis van het bedrijfsterrein moeten terugkeren naar de Mommaertslaan en Woluwelaan.

De omleidingen worden via grote borden aangekondigd en aangeduid via de R22/R0 en A201.

De ontsluiting van de bedrijvenzone Hermes kan langsheen de Hermeslaan.

 

Hier vind je het uitgebreide omleidingsroutes, een detail van de omleiding en de legende bij de signalisatie. Evenals een plan van het rond punt na de werken.

 

Omleiding 1 = blauw

  • Komende van Zaventem Henneaulaan

Rotonde Kennedylaan onderbroken; Kennedylaan bereikbaar, Holidaystraat enkle bereikbaar via A201; Mommaertslaan enkel bereikbaar via R0 - Woluwelaan

Omleiding 2 = rood

  • Komende van Evere Holidaystraat

Rotonde Kennedylaan onderbroken; Mommaertslaan blijft bereikbaar via Holidaystraat, R0 - Woluwelaan

  • Komende van Diegem Woluwelaan

Rotonde Kennedylaan onderbroken; Mommaertslaan bereikbaar via Woluwelaan; Holidaystraat en Kennedylaan bereikbaar via A201

  • Komende van A201 Zaventem

Rotonde Kennedylaan onderbroken; Holidaystraat bereikbaar via A201; Mommaertslaan bereikbaar via Holidaystraat.

 

De doorgang voor voetgangers blijft gewaarborgd langsheen het rond punt en via een tijdelijke verharding. De tijdelijke verharding is voorzien langs de oostzijde van het rond punt.

 

De Lijn voorziet een omleidingsplan voor de lijnen 272 - 620 en lijn 282.

 

De omleidingen worden maximaal voorzien via de hoofdwegen die als ontsluiting van de bedrijvenzone hiertoe voorzien werden. Vanaf de start van de werken zal de verkeerssituatie op regelmatige basis geëvalueerd worden en bijgestuurd waar nodig. Verkeershinder zal onvermijdelijk zijn. De politie, de gemeente en de aannemer werken maximaal samen om de hinder tot het minimum te beperken.

Wij adviseren de bedrijven maximaal gebruik te maken van het openbaar vervoer.

 

Voor meer informatie kan je terecht op http://www.machelen.be/nl/396/collections/156/wegenwerken.html.