Nieuws

rss

  Verbod op waterverspilling

  23-06-2017 Verbod op waterverspilling

  Het verbod op waterverspilling werd opnieuw opgeheven. Je mag terug kraantjeswater gebruiken om je wagen te wassen en dergelijke. Blijf wel zuinig!

   

  Zuinig met water in warme tijden

  20-06-2017 Zuinig met water in warme tijden

  De afgelopen weken viel er weinig neerslag en volgens de weersverwachtingen zal ook de komende periode droog blijven. Momenteel zijn er nog geen problemen met de drinkwatervoorziening maar graag geven we enkele tips mee. Ook de gemeente neemt maatregelen. Zo worden o.a. de voetbalvelden gesproeid met regenwater.

   

   

  Verkoop pluimvee en vogels verboden na 2 nieuwe gevallen van vogelgriep

  14-06-2017

  Er zijn weer nieuwe besmettingen met hoogpathogene vogelgriep ontdekt bij twee hobbyhouders in Sainte-Ode (provincie Luxemburg) en in Zinnik (provincie Henegouwen).

   

  Huisvuilzakken te koop bij gemeentehuis en Makro

  06-06-2017

  Sinds kort kan je je huisvuilzakken en zakken voor pmd ook kopen in het gemeentehuis en bij Makro.

   

  Infosessie samenaankoop 'Energieke daken'

  01-06-2017

  Onze woningen kunnen heel wat energiezuiniger worden, dat staat vast. Het verminderen van de CO2-uitstoot én een besparing op de verwarmingsfactuur begint bij een goede isolatie.

  Met infosessies en groepsaankopen voor dakisolatie en zonnepanelen geven de provincie Vlaams-Brabant en 3W-plus je graag een duwtje in de rug.

   

   

   

  Zet de bloemetjes buiten

  18-04-2017 Zet de bloemetjes buiten

  Haal op 13 mei je gratis plantjes af en fleur zo mee onze gemeente op!

   

  Ophokplicht voor alle pluimvee vanaf 2 februari

  02-02-2017

  Wie thuis kippen, eenden of andere vogels heeft, moet die vanaf donderdagmiddag verplicht binnenhouden of afschermen met een net. Alle verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, evenals markten, worden verboden.

   

  Nieuwe ophaaldag voor restafval en gft

  22-12-2016

  Vanaf 1 januari 2017 wordt restafval en gft in Machelen-Diegem op woensdag opgehaald. Controleer steeds de ophaalkalender voor je je afval buiten plaatst, of laat de Recycle App je verwittigen wanneer welk afval wordt opgehaald.

   

  Week van de afvalophaler

  20-11-2016

  Nog voor dag en dauw zijn afvalophalers op pad. Voor het ophalen van al die kilo's afval hebben ze misschien wel superkrachten, maar daarnaast beschikken ze ook over een stevige dosis geduld. Niet iedereen is immers even verdraagzaam naar afvalophalers toe.  Snoeien van de bomen

  15-11-2016

  Tijdens de winter worden jaarlijks in een aantal straten de bomen gesnoeid. Het snoeien gebeurt tussen eind november en februari 2017. Een aantal factoren (bv. weersomstandigheden) buiten onze wil, kunnen ervoor zorgen dat de vooropgestelde planning niet volledig kan uitgevoerd worden.

   

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10