Afwezigheidstoezicht

Wat?

Vertrek je met vakantie, sta je voor een opname in het ziekenhuis of ben je voor een langere tijd weg van huis? Dan kan je bij de politie afwezigheidstoezicht aanvragen.


I.s.m. de gemeenschapswachten houdt de politie een oogje in het zeil. Tijdens je afwezigheid wordt op regelmatige basis een controle uitgevoerd van je woning. Dit zowel ’s nachts als overdag.


Uiteraard kan je zelf ook een aantal eenvoudige maatregelen nemen om potentiële dieven af te schrikken:
-  Geef je woning een bewoonde indruk: rolluiken omhoog en omlaag op de juiste tijdstippen, een lichtje laten branden via een tijdschakelaar,…
-  Vraag een buur, kennis of familielid om de brievenbus af en toe leeg te maken.
-  Laat geen gereedschap in je tuin of tuinhuisje rond slingeren. Ladders neem je best binnen of maak ze vast.
-  Hang geen adresgegevens op je bagage, maar steek je adres wel in de koffer.
-  Afwezigheidstoezicht alleen zal een inbraak echter niet helemaal kunnen uitsluiten. Vraag daarom tijdig een beveiligingsadvies aan voor je vertrekt!

Hoe aanvragen?

Ten laatste 1 week voor vertrek kan je het volledig ingevuld aanvraagformulier indienen bij of opsturen naar de Preventiecel van de lokale politie Vilvoorde-Machelen, Zennelaan 76, 1800 Vilvoorde.

Je kan ook via www.police-on-web.be online aangifte doen van een afwezigheidsmelding. Op deze website moet het toezicht minstens 7 dagen voor vertrek aangevraagd worden en niet langer dan 3 maanden op voorhand.

 

 

<<< Folder preventiecel
<<< Folder voorkom inbraak

 

 

Contact

Preventiecel politie Vima

Zennelaan 76
1800 Vilvoorde
T 02 255 72 43
F 02 255 72 35