2 700 bomen voor Machelen! Nieuws RSS

Natuur en Bos, de gemeente en de leerlingen van het 4e leerjaar van onze 4 scholen staken samen de handen uit de mouwen. Samen plantten ze een bosbuffer aan langs de E19.

De nood aan bomen en bossen is nergens in Vlaanderen zo groot als in de Vlaamse Rand rond Brussel, dus ook in Machelen. Natuur en Bos en de gemeente zorgden samen voor een eerste perceel van 60 are dat als bufferbos kan worden ingericht tussen de E19 en een woongebied. Op die manier wordt ook in Machelen aan het bos van morgen gewerkt.

Op 18 februari hebben de leerlingen van het het 4e leerjaar van onze 4 basisscholen een stuk van deze bosbuffer aangeplant in de Boskantweg. Ruim 2 700 inheemse loofbomen werden aangeplant, onder toeziend oog van de boswachter, Bos+ en de groendienst van Machelen.

Ook voor de volgende jaren maakt Natuur en Bos percelen klaar voor bebossing. Het streefdoel is om die verschillende kleinere bosjes te verbinden met het oude Floordambos. Zo kan het één robuust bosgebied worden dat groot genoeg is om echt als bos te functioneren, met zijn eigen flora en fauna, wandelpaden en speelzones. De gemeente en Natuur en Bos zijn nog op zoek naar bijkomende gronden om te bebossen.

#MachelenDuurzaam #MachelenLeefbaar

Gepubliceerd op woensdag 19 februari 2020 11.20 u.