30 dagen minder wagen Nieuws RSS

Lukt het jou om deze maand je auto zo min mogelijk te gebruiken? Misschien zijn deelfietsen iets voor jou.

De wagen nemen, het is comfortabel, snel, warm, … Maar, het heeft ook zijn nadelen: files, parkeerplaats zoeken, vervuiling, … Een maand de wagen minder gebruiken kan al een groot verschil maken.

Juni is actiemaand

In juni staat de actie '30 dagen minder wagen' centraal. Verschillende mobiliteitsorganisaties geven tips en prijzen weg om ons bewust te maken van de voordelen van minder autogebruik. Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je dan in op 30dagenminderwagen.be en maak kans op leuke prijzen.

Alternatieven

Deze maand geven we je verschillende tips voor lokale alternatieven voor de wagen.

Deelfietsen

Aan het station van Diegem staan 12 Blue-bikes.In Machelen betaal je als lid slechts €1,15 per rit in plaats van het standaardtarief van €3,15 voor de eerste 24 uur.

Lid worden kost €12 per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike, of in een van de deelnemende fietspunten. Hiermee heb je toegang tot Blue-bikes op meer dan 70 locaties in België. 

Kan je af en toe een fiets gebruiken? Of wil jij op een veilige manier je fiets delen met je buren? Dat kan via organisaties zoals Cozywheels of Dégage

Wandelen

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het gaat nog beter als je er ook in slaagt je smartphone niet in je handen te nemen. Even vertragen, geen last van verkeersdrukte, tijd om na te denken over zaken waar we tijdens ons goedgevulde dagen vaak niet aan toekomen. Dat kan deugd doen!

Overtuigd? Hierbij enkele wandeltips:

  • Ben je zeker dat jij de beste weg naar de winkel, bakker of kapper al kent? Onze gemeente heel wat groenzones en trage wegen. Neem er een kaart van de gemeente bij en ontdek de leukste weg naar de winkel, kapper of bakker.
  • Voor een wandeling van 2,5 km kan je kiezen voor ‘de gezondste wandeling
  • Wil je langer wandelen, dan kan je (een deel) van de Beaulieu-wandeling doen. 
Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 11 u.