Mobiel energiehuis

Het Mobiel Energiehuis van 3Wplus is een mobiel loket waar je elke zomer terecht kan voor gratis advies van een energiedeskundige over manieren om je woning energiezuiniger te maken, regenwaterrecuperatie, premies en leningen, het vergelijken van energiecontracten, groepsaankopen enzovoort.

Energie besparen in je woning kan door te isoleren, met zonnepanelen, een warmtepomp en daarnaast zijn er nog heel wat ‘quick wins’ zoals het aanbrengen van radiatorfolie en leidingisolatie. Ook de thermografische luchtfoto van Fluvius kan je er bekijken. Dit brengt in kaart hoe goed je dak is geïsoleerd. Heb je bouwplannen van de woning? Breng die dan zeker mee. 

De openingsuren van het Mobiel Energiehuis en waar en wanneer deze in Machelen staat kan je hier terugvinden.

Geen nood als deze momenten je niet passen; voor algemene vragen of vragen over premies en leningen kan je het hele jaar door terecht op de chatbox van Energiehuis 3Wplus en voor specifieke vragen kan je steeds de energiedeskundige van 3Wplus contacteren via benoveren@3wplus.be.

Heb je concrete plannen voor energierenovaties of wil je graag weten hoe je je woning energiezuiniger kan maken? Dan kan je bij de energiedeskundige ook een energieaudit, warmtescan (enkel in de herfst en winter) en renovatiebegeleiding aanvragen. Meer info hierover vind je hier.

Kostprijs

Een bezoek aan het mobiel energiehuis is gratis.

Een volledige energieaudit - al dan niet met een warmtescan - kost normaliter 50 euro. Maar voor de inwoners van Machelen-Diegem legt de gemeente 25 euro bij. Het kost je dus 25 euro.

Heb je recht op een gratis energiescan, dan is de energieaudit gratis. De voorwaarden vind je hier.