Aanbod voor scholen

De bibliotheek heeft voor de scholen een specifiek aanbod uitgewerkt. Zo kunnen kinderen van jongs af aan kennis maken met de bibliotheek en met het leesplezier in het algemeen.

Aangepaste collectie

  • Leesniveauboeken (AVI) vooral voor de eerste graad - ook AVI dyslexie boeken, informatieve boeken geklasseerd volgen onderwerp en strips.
  • Bij de informatieve boeken kunnen leerkrachten heel wat informatie vinden over bepaalde thema's zoals dyslexie, adhd, motivatie, ... 
  • Kamishibai vertelplaten: voor alle leerjaren. Kamishibai is een Japanse vertelvorm. Er wordt een kastje voor gebruikt dat zich het best laat vergelijken met een poppentheater. In dit theatertje passen tekeningen op A3-formaat. Elke tekening geeft een scène van een verhaal weer. De verteller verschuift de prenten zoals in een trage tekenfilm en vertelt ondertussen het verhaal, dat achteraan op de prenten te lezen staat. 
  • Wablieft: de duidelijkste krant, het moeilijkste nieuws in de makkelijkste woorden.
  • Leesrugzakjes: Leerkrachten kunnen leesrugzakjes tegen de vakantiedip aanvragen. Zij zorgen dat het rugzakje met aangepaste inhoud bij het kind terecht komt, zodat een terugval van het leesniveau tijdens de vakantieperiode vermeden wordt.

Klasuitleen

Klassen kunnen op regelmatige basis de bib bezoeken.

Boekentrolleys

Scholen kunnen een pakket boeken aanvragen rond een actueel thema voor gebruik in de klas.

Rondleidingen

Een klasbezoek kan ook worden gecombineerd met een rondleiding.