Activiteiten organiseren, wat kan en wat niet? Nieuws RSS

Het Overlegcomité heeft beslist om vanaf 28 januari te werken met een coronabarometer. De mogelijkheden voor het organiseren van activiteiten zijn in een handig schema gegoten.

Publiek toegankelijke activiteiten in een notendop

  • Dynamische activiteit: rechtstaan, bewegend (vb. fuif, optreden rechtstaand, receptie rechtstaand) ENKEL BUITEN TOEGESTAAN
  • Niet-dynamische activiteit: zitten (vb. toneelvoorstelling, lezing) BINNEN TOEGESTAAN maar max. 50 personen tenzij gebruik CST, dan max. 200 personen
  • Eetdagen zijn een grijze zone: we lezen enerzijds dat de binnenactiviteit uitsluitend voor een niet-consumerend publiek is maar anderzijds dat als er geconsumeerd wordt, de horecaregels van toepassing moeten zijn. Onze conclusie: eetdagen kunnen met max. per 6 aan een tafel, mondmasker alleen afnemen als publiek effectief aan de tafel zit, CST verplicht bij >50 personen (vb. klassieke eetdag aan tafel kan, walking dinner, rechtstaande receptie kunnen nog niet)

Het schema in bijlage geldt bij code rood van de coronabarometer, van zodra we overgaan naar een andere code, zullen we hier ook een update over geven.

Reservaties gemeentelijke zalen

Aanvragen worden goedgekeurd en wekelijks evalueren we of jullie activiteit toegelaten is volgens de kleurcode van de coronabarometer. Je ontvangt van ons dus altijd een bevestiging en/of bijkomende info voor jullie komende evenementen. We proberen dat zo snel als mogelijk te doen, in functie van de beslissing dat het overlegcomité neemt.

We begrijpen dat het moeilijk vooruit plannen is in de huidige situatie maar hopen dat jullie op deze manier toch al plannen kunnen maken voor de komende maanden.

Info en vragen

Aarzel zeker niet om vragen te stellen bij twijfel over jullie komende activiteiten: vrijetijd@machelen.be of 02 254 12 01. We zijn er om jullie verder te informeren en op weg te helpen.

Gepubliceerd op vrijdag 4 februari 2022 11.04 u.