Mobiel Energiehuis naar Machelen

Opgelet! De week van 26 september zal het mobiel energiehuis gesloten zijn op donderdag van 16 tot 19 uur en in de plaats openen op dinsdag van 12 tot 15 uur.

Het Mobiel Energiehuis is een informatiepunt waar iedereen terecht kan voor gratis advies over duurzaam renoveren, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, de digitale energiemeter, premies en subsidies,…

Door slecht geïsoleerde daken, muren en ramen gaat er enorm veel energie verloren. Met de steeds duurder wordende energieprijzen merken we dat ook aan de energiefactuur. Om dit te verminderen kan je het hele jaar door een energieaudit aanvragen. Bij zo'n audit komt een energie-expert bij je thuis langs om te onderzoeken waar en hoe je jouw woning energiezuiniger kan maken. Deze screening resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen. Een energieaudit kost 25 euro; voor personen die tot de beschermde doelgroep behoren is het gratis.

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren ('beter renoveren'), is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het maken van een kostenraming, het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies,... De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Dorpsplein Machelen

Organisatie

Energiehuis 3Wplus

Filter op categorie