Opening van het Wandel- en leerpad Peutiebos gevolgd door een begeleide wandeling

Het Peutiebos op de grens van Vilvoorde en Machelen, vormde enkele tientallen jaren geleden nog één geheel met het Floordambos.
Het is nog steeds een erg waardevolle groenpool in een sterk verstedelijkt gebied.
De vrijwilligers van Natuurpunt MaviSt beheren hier 3 gebieden: de oevers van de Trawool, een vlinderweide en een waterbekken.
Door de aanleg van een wandelpad en een brug over de Trawool, worden de gebieden samengebracht en wordt gezorgd voor een kwalitatieve ontsluiting. Daarnaast brengt een leerpad de leerlingen van 'De Doening' ook in contact met de natuur aan de achterdeur van de school.
Dit project werd gerealiseerd met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en werd gefinancierd door de Vlaamse Overheid (projectsubsidie van het Agentschap Natuur en Bos voor toegankelijk groen in de Vlaamse Rand), stad Vilvoorde en gemeente Machelen.'

Officiële opening op donderdag 29 augustus om 18u.

Uitnodiging

Persmoment
Inhuldiging ontsluiting Peutiebos

29 augustus 2019 om 18u

NFoto Daniel Poesmansatuurpunt MaViSt (Machelen, Vilvoorde en Steenokkerzeel), Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Stad Vilvoorde, gemeente Machelen en het Agentschap voor Natuur en Bos nodigen je uit op de inhuldiging en persmoment voor de ontsluiting van het Peutiebos.

We verwachten alle actievelingen op 29 augustus om 18u aan de ingang van het Peutiebos, aan het bufferbekken van Machelen.
Wie niet met fiets of openbaar vervoer kan komen, kan de wagen (carpooling) kwijt in de Noordstraat (tijdelijke opheffing parkeerverbod).

Tot dan.

Met natuurvriendelijke groeten van

Natuurpunt MaViSt

Om 19u start ook een wandeling (aan de kerk van Peutie)

Een samenwerking van Regionaal Landschap, de stad Vilvoorde, de gemeente Machelen, ANB, De Doening, Natuurpunt (MaViSt) en De Groene Vallei.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Aan de ingang van het Peutiebos, aan het bufferbekken van Machelen.

Organisatie

Natuurpunt Machelen-Vilvoorde-Steenokkerzeel