Mannen in Geel en Groen; voor de liefhebbers van de fiets!

grote weergave Lucien Van Impe | Freddy Maertens (Koortzz) 1 ©Koortzz
Lucien Van Impe en Freddy Maertens samen op het podium! Dat klopt! Waar ze elkaar vroeger podiumplaatsen afsnoepten, staan ze nu schouder aan schouder. Filip Osselaer – auteur van de fel bejubelde boeken over de twee topcoureurs – neemt hen in een avondvullende show mee op een nostalgische tocht door hun ongelooflijke carrière.

Lucien en Freddy keren terug naar hun kindertijd, de krantenrondes, de eerste kermiskoersen, hun liefde voor Rita en Carine, de eerste zeges en het besef dat ze grote renners kunnen worden.

Ze vertellen over de overwinningen, over de nederlagen, over vallen en opstaan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig. Samen beleefden ze in diene zomer van 1976 de Tour De France als groot hoogtepunt : Lucien wint geel, Freddy groen !

Een vertelling over het leven en de koers, vol humor en heroïek.
Met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek, als soundtrack bij een uitmuntende carrière en diene zomer van 1976.

Een onvergetelijke avond met twee van de beste wielrenners aller tijden, met twee grote heren. Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Jongeren - 10,00 euro

Organisatie

Gemeente Machelen

Filter op categorie