Behaag je tuin - samenaankoop planten Nieuws RSS

Plant een boom, haag of klimplant en maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. Koop nu kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs.

Aanbod

Gemengde pakketten

Je kan kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen.

Hoogstamfruitbomen

Appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgen

Zomereik, Winterlinde, Boskers, Zwarte els, hoogstammige Veldesdoorn of Wilgenpoten. 

Wilgenhut

Met bundels wilgentakken bouw je een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt je stap voor stap hoe je hiervoor te werk gaat. Voor een wilgenhut van 5m doorsnede met tunneltje, bestel je best 11 bundels wilgentakken.

Nieuw in 2019: Paardenheg

Het paardenheg is een menging van Eenstijlige meidoorn, Hazelaar, Rode kornoelje, Haagbeuk, en Veldesdoorn. Eén paardenpakket bevat 30 plantjes voor één of meer rijen met 3 planten/m.
Dit pakket vormt een ideale natuurlijke afsluiting voor je paardenweide.

Bestellen en afhalen

Bestel online tussen 1 september en 31 oktober 2019 op www.behaagjetuin.be. Daar vind je ook alle info over de pakketten en boomsoorten. Het bestelde plantgoed haal je af aan de werkliedenloods (Felix Timmermanslaan) vanaf zaterdag 7 december 2019. 

Meer info

Regionaal Landschap Brabantse Kouters, 02 253 43 04 of haagplantactie@brabantsekouters.be.

Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2019 7.30 u.