Blijf op de hoogte van noodsituaties met Be-Alert! Nieuws RSS

Na de recente doortocht van storm Louis willen we alle inwoners eraan herinneren hoe belangrijk het is om tijdig op de hoogte te zijn van noodsituaties in onze gemeente.

Veel inwoners ontvingen afgelopen donderdag een mail van de gouverneur met waarschuwingen en praktische tips voor, tijdens en na de storm.

Aanmelden voor Be-Alert

Als je je afvraagt waarom je deze meldingen niet hebt ontvangen, is dat wellicht omdat je nog niet bent geregistreerd voor de Be-Alert dienst. Het is heel eenvoudig om je hiervoor aan te melden op www.be-alert.be/nl. Bovendien kun je meerdere adressen en telefoonnummers registreren, zodat je ook op de hoogte blijft van noodsituaties in de buurt van bijvoorbeeld je werk of familieleden.

Via Be-Alert kan de gemeente je snel op de hoogte brengen van gevaarlijke situaties in de buurt, zoals branden waarbij het nodig is om ramen en deuren gesloten te houden, maar ook bij storm en overstromingsgevaar. Deze meldingen kunnen worden verstuurd via e-mail, SMS of zelfs telefonisch in geval van een dringende situatie zoals een evacuatie.

Deze dienst is volledig gratis en je kunt via de website op elk moment je gegevens aanpassen of verwijderen. Zorg ervoor dat je aangesloten bent bij Be-Alert en blijf veilig op de hoogte van noodsituaties in onze gemeente!
 
 
 

Gepubliceerd op vrijdag 23 februari 2024 11.50 u.