Brandweer zoekt hulpvaardige mensen Nieuws RSS

Brandweerzone Vlaams-Brabant West werft vrijwillige brandweermannen en –vrouwen aan en legt ook een wervingsreserve aan voor de beroepsbrandweer.

De procedure om brandweerman of –vrouw te worden mag je niet onderschatten. Een sterke motivatie is heel belangrijk, maar je moet ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties beschikken om lid te kunnen worden van de brandweer. Voor je kan solliciteren bij de brandweer, moet je het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) op zak hebben.

Om het FGA te behalen dien je te slagen in de federale geschiktheidsproeven. Ze zijn onderverdeeld in drie modules. De eerste module bestaat uit een competentietest, de tweede module uit een operationele handvaardigheidstest en de derde module uit een reeks lichamelijke geschiktheidsproeven. Je moet de drie modules afleggen in dezelfde brandweerschool. Je bent echter wel vrij om de school te kiezen waar je die proeven aflegt (zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië).

De eerstvolgende FGA-sessies gaan door op 13 maart 2020 in VESTA (Antwerpen) en 28 maart 2020 in PAULO (Oost-Vlaanderen). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Meer info over de proeven en het inschrijvingsformulier vind je op www.brandweer.be.

Meer info over de aanwervingsprocedure en de kandidaatstelling vind je op de jobpagina: www.vlaamsbrabantwest.be/jobs.

Gepubliceerd op dinsdag 3 maart 2020 8.18 u.