Laat jouw duurzaam project steunen door Brussels Airport Fund Nieuws RSS

Met het Fonds wil Brussels Airport ook in 2025 duurzame lokale projecten steunen. Een project indienen kan vanaf nu.

Als luchthaven steunt Brussels Airport al langer goede doelen die een positief verschil maken en mensen samenbrengt, en dat zowel lokaal als nationaal. Zo is Brussels Airport partner van de Koninklijke Belgische Hockeybond en sponsort de luchthaven verschillende jeugdsportverenigingen in de directe omgeving.

Met het Brussels Airport Fund wil Brussels Airport ook andere lokale initiatieven ondersteunen waarbij duurzaamheid en verbinding de sleutelcriteria zijn.

Voor de eerste projectoproep vorig jaar werden 18 projecten door een objectieve jury van de Koning Boudewijn Stichting geselecteerd. Nu wordt de tweede oproep gelanceerd voor projecten in 2025.

Wie kan projectsteun aanvragen?

Alle vzw’s, jeugdbewegingen, lokale organisaties, scholen, enz. in de omgeving van de luchthaven kunnen een project indienen rond natuur en milieu, energie of mobiliteit dat de connectie tussen bewoners en hun omgeving stimuleert.

Het moet daarbij wel gaan om een specifiek project in een van de 17 omliggende gemeenten, en dus niet om de ondersteuning van de reguliere werking.

De steun kan variëren van €1.000 tot €10.000 per project.

Hoe aanvragen?

Het Brussels Airport Fund is een onafhankelijk fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.

Projecten kunnen ingediend worden tot 16 september 2024 via de website van de Koning Boudewijnstichting. Daar vind je ook alle voorwaarden waaraan een project moet voldoen om kans te maken.

Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2024 7.56 u.