Buddy’s voor anderstalige nieuwkomers

Schrijf je online in als nieuwkomer.

Schrijf je online in als buddy.

Maak het verschil en word buddy!

Kom je graag in contact met andere culturen? Wil je graag nieuwkomers helpen in het Nederlands oefenen? 

Om nieuwkomers op een persoonlijke en warme manier te helpen om van Machelen-Diegem hun tijdelijke of definitieve thuis te maken, zijn we op zoek naar buddy's.

Buddy zijn, hoe doe je dat?

Door met een nieuwkomer vrije tijdsactiviteiten te doen en daarbij zoveel mogelijk Nederlands te spreken. Je kan samen gaan winkelen of naar de markt, wandelen of fietsen in de streek, de bibliotheek bezoeken, naar de kermis gaan of een rommelmarkt, een museum, …. Door te doen en te praten leer je elkaars gewoonten kennen.

Je bepaalt volledig zelf wat je wel of niet gaat doen. Je krijgt als buddy ondersteuning van het lokaal bestuur over aanpak en tips voor activiteiten.

Nieuw in Machelen-Diegem? Neem een buddy!

Ben je nieuw in de gemeente en wil je Nederlands oefenen? Wil jij graag Machelen-Diegem beter leren kennen? Een buddy kan je helpen.

Wat doet een buddy?

Samen met je buddy leer je de gemeente beter kennen door samen te gaan wandelen, te fietsen, … Je kan ook je Nederlands oefenen door met je buddy naar de bibliotheek of een evenement te gaan, een koffie te gaan drinken, …

Wij brengen jou in contact met een buddy.

Interesse?

Registreer je online via het inschrijvingsformulier of neem contact op met het Agentschap Integratie en Inburgering via rachida.sami@integratie-inburgering.be of op 0475 669 244.

Schrijf je online in als buddy.

Schrijf je online in als nieuwkomer.