De herfst is weer in het land! Nieuws RSS

De meeste van de bomen laten hun blad vallen. Onze collega's van de groendienst en dienst Rein en wegen trekken weer op pad om blaadjes te ruimen op de openbare weg.

De voorbije periode zijn er heel wat blaadjes gevallen. De bomen maken zich klaar voor de winter. Heel mooi om te zien, maar het kan ook gevaarlijk zijn of voor hinder zorgen. Daarom trekken onze collega's op pad om het openbaar domein terug vrij te maken en de bladkorven leeg te maken. 

Zie onze collega's aan het werk in de fotogalerij..

Bladkorven

Jaarlijks plaatst de gemeente van oktober tot december bladkorven. Deze staan op de plaatsen waar de bladval van bomen op het openbaar domein zo groot is, dat die voor hinder kan zorgen. Ze worden wekelijks geleegd.

  • De korf is alléén bedoeld voor bladeren van de bomen op openbare ruimte (straat, stoep, parkeerplaats, groenzone of plein).
  • Takken, eigen groenafval of andere vormen van afval worden niet geaccepteerd. Dit wordt aanzien als sluikstorten. Na drie opeenvolgende misbruiken vastgesteld te hebben (eigen groenafval of sluikstort in de korf) wordt de korf verwijderd/niet teruggeplaatst.
Gepubliceerd op maandag 9 november 2020 12.54 u.