De Lijn - Mobib-kaart 63- tot 64-jarigen

Gratis openbaar vervoer voor 63- tot 64-jarigen

Uw gemeente biedt ook dit jaar gratis openbaar vervoer aan via het derdebetalersysteem met De Lijn voor alle inwoners tussen 63 en 64 jaar. Als je in Machelen woont en 63 of 64 jaar oud bent, kan je ook dit jaar gratis gebruik maken van alle bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen.

In tegenstelling tot vroeger, zal de gemeente Machelen geen kartonnen buspasjes meer opsturen, maar zal De Lijn een MOBIB-kaart (zoals een identiteitskaart) opsturen in de loop van juni. Het abonnement op deze MOBIB-kaart zal geldig zijn van 1 juli 2019 (of vanaf de dag dat je 63 jaar wordt) tot en met 30 juni 2020 (of tot en met de maand waarin je 64 jaar wordt).

Wat is een MOBIB-kaart?

Een MOBIB-kaart is een digitale drager voor vervoerbewijzen van de verschillende soorten openbaar vervoer. De MOBIB-kaart is 5 jaar geldig.

Ben je al in het bezit van een MOBIB-kaart van De Lijn?

Je hoeft niets te doen. Het abonnement zal automatisch opgeladen worden op de MOBIB-kaart bij een eerste validatie op een voertuig van De Lijn.

Heb je nog geen MOBIB-kaart?

Ook dan hoef je niets te doen. Er wordt automatisch een MOBIB-kaart waarop het abonnement werd opgeladen, naar je opgestuurd.

Heb je de MOBIB-kaart van De Lijn eind juli 2019 nog steeds niet ontvangen, neem dan contact op met de dienst abonnementen op het nummer 070-220 200 of via abonnementen@delijn.be.