Deelfietsen

Je kan op verschillende manieren gebruik maken van een deelfiets. Ze zorgen er allemaal voor dat je altijd toegang hebt tot een goede, veilige en goed onderhouden fiets.

Blue-bike

Aan het station van Diegem staan 12 deelfietsen van Blue-bike. Ze zijn ideaal voor pendelaars die naar één van de omliggende bedrijvenparken reizen. Pendelaars kunnen zo vlot overstappen naar een Blue-bike om zo de laatste kilometer af te leggen met de fiets.

Pegasus Park zorgt voor de locatie van onze Blue-bikes. 

Voordelig tarief

Om de Blue-bikes te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner -zoals de KBC-app- een ticket aankopen. In Machelen betaal je als lid slechts €1,15 per rit in plaats van het standaardtarief van €3,15 voor de eerste 24 uur. Lid worden kost €12 per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike, of in een van de deelnemende fietspunten. 

Slimme Blue-bikes 

De Blue-bikes hebben slimme sloten met ingebouwde kaartlezer. Zo kan je als klant sneller en eenvoudiger een fiets ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Een nationaal netwerk 

Met een lidmaatschap heb je niet alleen in Machelen een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 70 locaties in heel België een fiets ontlenen.

Particulier fietsdelen 

Kan je af en toe een fiets gebruiken? Of wil jij op een veilige manier je fiets delen met je buren? Dat kan via organisaties zoals Cozywheels of Dégage

Stijgende nood aan alternatieven

De verwachting is dat de nood aan mobiliteit in de regio zal stijgen de komende jaren. De doelstelling is om 50% van de verplaatsingen te laten gebeuren op een duurzame manier. Deelfietsen zijn een geschikt middel voor combi-mobiliteit.