Deelfietsen

Aan het station van Diegem staan 12 deelfietsen van Blue-bike. De deelfietsen zijn geschikt voor pendelaars die naar één van de vele omliggende bedrijvenparken reizen, zoals het Pegasus Park. Dat bedrijvenpark zorgt ook voor de locatie van de Blue-bikes. Pendelaars kunnen zo vlot overstappen naar een Blue-bike om zo de laatste kilometer af te leggen met de fiets.

Voordelig tarief

Om de Blue-bikes te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner -zoals de KBC-app- een ticket aankopen. In Machelen betaal je als lid slechts €1,15 per rit in plaats van het standaardtarief van €3,15 voor de eerste 24 uur. Lid worden kost €12 per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike, of in een van de deelnemende fietspunten. 

Slimme Blue-bikes 

Op de nieuwe Blue-bikelocatie in Diegem vind je Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat je als klant sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Stijgende nood aan alternatieven

De verwachting is dat de nood aan mobiliteit in de regio zal stijgen de komende jaren. De doelstelling is om 50% van de verplaatsingen te laten gebeuren op een duurzame manier. Deelfietsen zijn een geschikt middel voor combi-mobiliteit.

Een nationaal netwerk 

Met een lidmaatschap heb je niet alleen in Machelen een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 70 locaties in heel België een fiets ontlenen.