Een corona (ver)huurconflict? Nieuws RSS

Heb je door de coronacrisis problemen als huurder of verhuurder van een woning? Misschien kan de ombudsman een oplossing zijn?

Heb je bijvoorbeeld problemen met de betaling van de huur, discussie over (dringende) herstellingen, aflopende of net aangegane huurcontracten, de huurwaarborg, verhuisproblemen?

Als huurder en verhuurder er samen niet uit raken, kan de ombudsman als onafhankelijk bemiddelaar beide partijen helpen om samen tot een oplossing te komen. De ombudsman komt niet op voor de belangen van de huurder of de verhuurder en is ook geen rechter. Hij helpt beide partijen om op korte termijn (binnen de maand) tot een akkoord te komen, dat rekening houdt met de rechten en belangen van beide partijen. Dit veronderstelt dat beide partijen minstens open staan voor overleg.

Contacteer hen op info@vlaamseombudsdienst.be of via de Vlaamse Infolijn op het telefoonnummer 1700 en ze bekijken samen met jou hoe ze je best kunnen helpen.

Dit bemiddelingsaanbod geldt uitsluitend voor de (ver)huur van een woning (hoofdverblijfplaats huurder). Studentenkamers of handelshuur komen niet in aanmerking.

Gepubliceerd op dinsdag 12 mei 2020 17.25 u.