Een lager energieverbruik met de energieaudit   Nieuws RSS

Energiehuis 3Wplus staat het ganse jaar klaar voor al je vragen rond duurzaam wonen, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, premies en de Mijn Verbouwlening. 

Advies op maat aan huis

Slecht geïsoleerde daken, muren en ramen resulteren in aanzienlijk energieverlies, wat zich vertaalt in hogere energiekosten op de factuur. Om dit probleem aan te pakken, kan je het hele jaar door een energieaudit aanvragen. Een energiedeskundige bezoekt je woning om de isolatie, technische installaties en hernieuwbare energiemogelijkheden te onderzoeken. 
 
Bovendien kan de deskundige, bij lage buitentemperaturen, een warmtescan uitvoeren met een warmtebeeldcamera om warmteverlies zowel binnen als buiten te identificeren. De resultaten worden samengevat in een rapport met verbeteringsstappen, kosten, informatie over premies en details over aannemers. 

Kostprijs

Een energieaudit kost in Machelen slechts 25 euro en is gratis voor de kwetsbare doelgroep. Wie plannen heeft voor energierenovaties, kan na de audit gratis renovatiebegeleiding krijgen bij het vinden van aannemers, offertevergelijking en premieaanvragen. 

Aanvragen

Aanvragen voor een energieaudit, al dan niet met warmtescan en renovatiebegeleiding, kunnen worden ingediend via benoveren@3wplus.be. Voor algemene vragen over premies en leningen kan je ook terecht bij de chatbox van Energiehuis 3Wplus. 

Gepubliceerd op maandag 4 december 2023 11.09 u.