Eerstesteenlegging nieuwe loods Nieuws RSS

Dinsdag 18 september werd de eerste steen van de nieuwe loods voor de technische diensten gelegd. Deze loods vormt het sluitstuk van een reorganisatie van de diensten die moet leiden tot een betere dienstverlening naar de inwoners toe. Ook het Rode Kruis Machelen-Diegem zal hier haar onderdak vinden

De loods zal voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake duurzaamheid, energiezuinigheid, brandveiligheid en akoestische isolatie.

Daar waar alle diensten apart gehuisvest zijn, zal de nieuwe loods de werkplek worden voor alle medewerkers van de reinigingsdienst, de groendienst, de dienst openbare werken en gebouwen en het magazijn. Ook zal al het leidinggevend uitvoerend personeel, de werftoezichters en planners hier hun onderkomen vinden. We voorzien nieuwe moderne kleedkamers, sanitair, een refter met keuken en terras. Zo wordt dit gebouw een echte een aangename werkomgeving.

Verder worden kantoren, een stallingsruimte voor het wagen- en machinepark voorzien. Een centraal magazijn en centrale werkplaats voor kleine herstellingen, aangepaste ateliers en een waterbuffering om de groendienst mogelijkheid te geven altijd te kunnen gieten.

De buurtbewoners zullen mee kunnen profiteren van de opwaardering van de buitenomgeving. Niet alleen visueel. De herinrichting van de openbare ruimte waaraan het perceel grenst zal ook aangepakt worden. Er worden voldoende parkeerplaatsen voorzien die ook dienstig kunnen zijn voor de buurtbewoners.

En ook het Rode Kruis Machelen zal in deze loods haar onderkomen, vinden met lokalen en autostaanplaatsen. Zij zullen ook steeds, buiten de diensturen van de gemeente, gebruik kunnen maken van het sanitair, de kleedkamers en refter voor hun vergaderingen, lessen of bloedinzamelingen.

Gepubliceerd op donderdag 20 september 2018 10.53 u.