Extra controles op waaivuil Nieuws RSS

Vermijd het rondvliegen van papier en karton, door het correct buiten te zetten. Bind het stevig vast of bied het aan in een doos. Zo voorkom je irritaties.. en boetes.

Afgelopen maand kreeg elke inwoner een flyer in de bus over het correct aanbieden van papier en karton. Het is erg jammer als papier en karton door de harde wind de straat op waaien. Dat zorgt terecht voor heel wat irritatie bij inwoners. Het is niet de bedoeling dat de gemeente of vrijwilligers zwerfvuil door het slordig aangeboden afval blijven opruimen.

Wat kan je doen?

Je kan dit voorkomen door het papier en karton correct aan te bieden. Bij winderig weer zet je ook best je pmd pas ‘s ochtends buiten. Het politiereglement zegt dat je papier en karton moet samenbinden met natuurtouw of in stevige gesloten kartonnen dozen moet aanbieden.

Gerichte controles

Locaties waar veel inwoners het papier en karton niet correct aanbieden zullen in de komende maanden bezocht worden door afvalstewards van Incovo. De ophaalploegen van Incovo zijn experts en weten dus in welke wijken en straten het telkens opnieuw fout loopt. In overleg met hen, gaan de afvalstewards op pad om gericht te gaan controleren en indien nodig extra uitleg te geven. Wie het niet goed doet krijgt een deurhanger, waarop de regels nog eens uitgelegd staan. Wie papier en karton slecht blijft aanbieden, riskeert ten slotte een boete.

Als iedereen goed meewerkt aan een propere gemeente, zijn boetes niet nodig!
Samen voor een propere buurt.

Gepubliceerd op donderdag 12 november 2020 10.03 u.