Extra maatregelen: mondmaskerplicht aan scholen - 18.10.2021 Nieuws RSS

Vanaf maandag 19 oktober 2020 moet iedereen in de schoolomgevingen verplicht een mondmasker dragen bij het brengen of ophalen van de schoolkinderen.

De verplichting geldt in een straal van 100 meter rond de schoolpoorten. 

Al sinds 14 augustus 2020 moet elke inwoner van Vlaams-Brabant altijd een mondmasker bij zich hebben. Nu de besmettingscijfers in onze provincie en helaas ook in Machelen op korte tijd snel verslechteren, wordt het van een mondmaskers op bepaalde plaatsen verplicht.

Op basis van de cijfers en de informatie/meldingen die we ontvingen vanuit de scholen, directies, CLB en de crisiscel willen we eenduidigheid scheppen. Daarom leggen we als gemeentebestuur de mondmaskerplicht eenduidig op rond de schoolpoorten. Elke +12-jarige in een straal van 100 meter rond de schoolpoort wordt verplicht mond en neus te bedekken met een mondmasker.

Omdat het voornamelijk net voor en net na schooltijd even heel druk is,¬†geldt de mondmaskerplicht elke schooldag 30 minuten voor en na de start van de lessen. En elke schooldag 30 minuten voor en na het beëindigen van de lessen.

Op die manier is de verplichting voornamelijk gericht op de ouders/grootouders die hun kinderen komen brengen of halen. De mondmaskerplicht is van toepassing in een straal van 100 meter rond alle scholen in Machelen en Diegem. De gebieden werden voor elke school visueel in kaart gebracht.

Gepubliceerd op zondag 18 oktober 2020 9 u.