Extra maatregelen tegen sluikstort Rittwegerlaan Nieuws RSS

De gemeente Machelen neemt samen met afvalintercommunale Incovo extra maatregelen tegen sluikstort aan de Rittwegerlaan.

De problematiek van sluikstorten in de Rittwegerlaan neemt de laatste jaren zeer grote en ontoelaatbare proporties aan. Om dit te stoppen, zetten we nu de grote middelen in.

Het gaat over meer dan 500 sluikstorten van voornamelijk bouwafval voor om en bij de 200 ton over de voorbije tweeënhalf jaar. Zo’n afvalkosten afwentelen op de gemeenschap is echt heel asociaal.

Met doelgerichte camerabewaking zijn we er de voorbije jaren in geslaagd vele sluikstorters te betrappen. Die kregen allemaal een fikse GAS-boete en de factuur van de opruimingskosten.

Maar voorkomen is beter dan genezen. Incovo heeft het sluikstort opgehaald in de ganse omgeving. Onze diensten hebben het overige zwerfvuil volledig opgeruimd. We zetten nu de hele berm van de Rittwegerlaan af met hekwerk zodat de sluikstorters geen toegang meer hebben tot die plek. Op die hekken zullen grote spandoeken met waarschuwingen hangen. Het is echt menens.

Gepubliceerd op donderdag 25 juni 2020 11.58 u.