Fiets jij binnenkort over de F3? Nieuws RSS

Werken aan de Ring legt een nieuwe fietssnelweg, de F3, aan. Deze wordt binnenkort opengesteld voor het publiek.

De brug over de Ring is geïnstalleerd. Momenteel wordt verder gewerkt aan de delen van de fietssnelweg ter hoogte van Diegem en Zaventem. 

Lodewijk Vankeerberghenstraat blijft fietsstraat 

In Diegem zal de F3 op de Lodewijk Vankeerberghenstraat terecht komen ter hoogte van het station van Diegem. De F3 krijgt voorrang op de Lodewijk Vankeerberghenstraat. Deze blijft een fietsstraat om de veiligheid van alle weggebruikers te verhogen. In een fietsstraat mag een wagen een fiets niet voorbijsteken. 

Nieuw kruispunt Kosterstraat 

Verderop worden de Lodewijk Vankeerberghenstraat en de Calenbergstraat geknipt van de Kosterstraat om de verkeersveiligheid te verhogen. We vermijden een overbelasting van de Camiel Vandensteenstraat door zowel van de Camiel Vandensteenstraat als de Adolf Denonstraat éénrichtingsstraten te maken. Dit sluit ook aan bij de visie van het nieuwe mobiliteitsplan. De vrijgekomen ruimte zal ingericht worden.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de werken aan de F3, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van De Werkvennootschap via www.werkenaandering.be/f3 of volg de Facebook-pagina van Werken aan de Ring

Telramen gezocht

We zijn nog op zoek naar mensen in de Camiel Vandensteenstraat en de Adolf Denonstraat die een telraam willen plaatsen om de verkeerssituatie op te volgen. Heb je interesse? Mail dan naar mobiliteit@machelen.be.

Gepubliceerd op vrijdag 8 april 2022 10.32 u.