Financiële steun voor je aardgas? Nieuws RSS

Heb jij thuis een budgetmeter? Dan kom je misschien in aanmerking voor financiële steun om je aardgasmeter op te laden.

Een gezin met een budgetmeter kan in de winterperiode (1 november – 31 maart) in aanmerking komen voor financiële steun van de Vlaamse overheid om de aardgasmeter op te laden.

Bij gezinnen die door betalingsproblemen hun facturen niet meer kunnen betalen, plaatst de netbeheerder een oplaadbare budgetmeter, die toelaat het verbruik vooraf te betalen.

In tegenstelling tot de minimale levering aan 10 ampère via budgetmeter voor elektriciteit, biedt de budgetmeter voor aardgas geen mogelijkheid daartoe. Wie niet oplaadt en ook zijn noodkrediet (1000 kWh) heeft opgebruikt, valt zonder aardgas totdat hij de meter opnieuw oplaadt met de budgetmeterkaart.

Bedrag

Het bedrag voor de minimale levering van aardgas is € 24,66 voor een appartement, € 34,66 voor een rijhuis of hoekhuis en € 41,66 voor een vrijstaand huis of een huis met meer dan 2 open gevels.

Voor beschermde afnemers is het bedrag € 10,66 voor een appartement, € 14,66 voor een rijhuis of hoekhuis en € 17,66 voor een vrijstaand huis of een huis met meer dan 2 open gevels.

De sociale dienst kan een hoger of lager bedrag toekennen.

Meer info

https://www.energiesparen.be/sociaal/minimalelevering

Sociale dienst
02 756 55 10
socialedienst@machelen.be

Gepubliceerd op dinsdag 17 november 2020 8.30 u.