Francis - gemeenschapswacht

“Het leuke aan de job is dat wij het aanspreekpunt zijn tussen onze burgers en de gemeente zelf. De mensen kennen en leren kennen, en hun laten weten dat we naar hen luisteren.

Mijn taken zijn heel divers, geen enkele dag is dezelfde, geen enkele dag is sleur of gewoonte. Zo gaan wij bijvoorbeeld patrouilleren in wijken en straten, de burgers informeren, toezicht op je woning houden wanneer je op vakantie bent, flyers verspreiden, enzovoort.

Ik doe alles in mijn job graag, maar heb één grote voorkeur, dat is namelijk gemachtigd opzichter aan de school. De voldoening die ik hier uit haal is onbeschrijflijk. Klein en groot een glimlach op het gelaat brengen en ze wegwijs maken in en rond het verkeer. Een zalig gevoel!

Ikzelf zou iedereen aanraden om aan deze functie deel te nemen, omdat je hier op bepaalde punten het verschil kan maken op veiligheid en netheid in onze gemeente. Het zit ‘m in de kleine dingen die de grote dingen kunnen waarmaken.

Elke dag opnieuw kom ik met de glimlach werken. Ik kijk uit naar de maandag, naar het contact terug met leuke collega’s, en om onze burgers weer te kunnen helpen in onze gemeente.

Op vrijdagavond de week afsluiten en genieten van de twee dagen, die me doen aftellen om er maandag weer te zijnā€¦ voor mijn gemeente!”